Ulla-Britts Blogg

Ulla-Britts Blogg

Maj och värme

HundPosted by Ulla-Britt Wed, May 19, 2010 12:53:48

Nu närmar sig slutet av den sköna maj. En intensiv månad men så underbar.

Igår fick jyckarna och jag nästan värmeslag. Vi skulle ha tränat en del, men orkade inte. Det innebar att Cello och matte åkte till Treibballkursen ganska otränade. Det gjorde i och för sig inte så mycket. Cello orkade med första övningen. Efter det klarade han inte ens att äta godis. Naturligtvis ska vi träna massor i veckan - tror vi.

Det blev en lång pratstund under fikastunden på kursen. Så viktiga de är - pratstunderna. Nu handlade det inte bara om treibball utan mest om hundars hälsa och olika metoder att hjälpa hundar med problem med rörelseapparaten, akupunktur, farliga/giftiga raketer och mycket mer. Även om det var många sorgliga berättelser, kändes det upplyftande att få sitta och prata med så många engagerade och kunniga hundmänniskor. Under bilresan hem satt Karin och jag och diskuterade avel, rassjukdomar, DNA-tester och mycket mer. Resan Bålsta - Enköping gick fort. Väl hemkommen väntade husse och Fender med paj och glass. MUMS!

Naturligtvis måste jag fortsätta att jobba med hundar! Enköpings Hundcenter börjar vara tömt och riktigt ödsligt, men det finn säkerts andra arbetsuppgifter som väntar. till att börja med vill hundarna gå ut i värmen och kissasmiley

Ta hand om er och era vovvar!