Ulla-Britts Blogg

Ulla-Britts Blogg

Mina monster

HundPosted by ulla-britt Wed, February 10, 2010 14:14:21

Cello och Fender tillhör en ras som vaktar larmande och gissa om de larmar. Mötande människor är jättefarliga. Jag har insett att människor man möter inte alltid uppskattar att bli utskällda. Alltså måste något göras.

Jag har nu sönderklippt oxlever i fickan och när vi möter någon så ber jag , i god tid killarna att sitta fint vid sidan och vara tysta. Till en början matade jag med lever så fort de såg en människa och innan de börjat skälla. Nu får de belöning när mötet är avklarat. Naturligtvis berömmer jag hela tiden Efter några dagar har de börjat se mer positivt på människomöten. Jag fotsätter träna, så får vi se hur lång tid det tar innan vi klarar av att se människor i mörkret, för naturligtvis är mina hundar mörkrädda. Det blir så om man har mig som matte.

Jag arbetar, som säkert många har förstått, med mjuka metoder. Det är trevligare, mindre skadligt och dessutom betydligt mer effektivt. Jag har erfarenhet av sådana metoder sedan 1979 och vet att man alltid kan välja att använda sig av dem. Av den anledningen är det tråkigt att se de nya hundprogrammen på TV. När man ser hur de skadar och tillför fruktansvärd smärta och när man ser allt som de olika tränarna missar, är det inte roligt att titta på TV. Ibland tvingar jag mig att titta men ofta byter jag till en kanal med komedier.

Nu till något positivt. Mars närmar sig och 27 mars är det föreläsning med Freddy Worm Christiansen i Stockholm. Hans bok, "Hundars och Vargars beteende", har precis getts ut på svenska. Freddy har under 40 år levt ihop med vargar och hundar. Hans bok är lätt att ta till sig, även för den "vanliga" hundägaren och han tar effektivt död på många myter när det gäller förhållandet hund - människa.

De som vill veta mer kan gå in på www.hundvarg.se. Boken kommer du att kunna köpa hos oss, men den går också att beställa direkt från förlaget