Ulla-Britts Blogg

Ulla-Britts Blogg

Lite om stryphalsband

HundPosted by Ulla-Britt Fri, November 26, 2010 17:20:25

Nu är vintern här igen - på riktigt. Jag kan inte påstå att den var efterlängtad. All snö gör att min internetuppkoppling blir, om möjligt, sämre. Vägarna är hala och matte fryser. Hundkisset syns jättebra och det är inte kul.

Jag och hundarna har inte varit till Enköping på många månader. När vi åker någonstans blir det oftast till Bålsta, där vi tränar en del hos Maria på Furface Hundskola.

Maria har startat rörelsen "Säg nej till stryphalsband", något jag verkligen stödjer. Att köpa ett halsband tillverkat för att korrigeringsrycken ska bli så effektiva som möjligt - nej tack!

Det finns de som påstår att de inte rycker i kopplen utan tränar på annat sätt, men ändå väljer att använda stryp. Varför då, blir min fråga. Jag är medveten om att det finns hundar som smidigt glider ur allt annat och man har stryp som säkerhet. De kan inte vara speciellt många. Jag har visserligen själv haft en stor, glad collietik som gled ur när hon trodde att vi gick mot en bil. Hon gled även ur selar. Hon drog aldrig i kopplet så det bekymrade mig inte så mycket.

Hade jag kunnat lösa problemet på annat sätt än genom att hänga ett stryphalsband runt hennes hals? Naturligtvis, men som hundägare väljer man ofta den enklaste vägen. Trist för hundarna och ibland till och med skadligt.

Du som inte varit in på hemsidan - du hittar en länk i mitt förra inlägg. Titta igenom den och registrera dig gärna!