Ulla-Britts Blogg

Ulla-Britts Blogg

Tack alla kunder!

HundPosted by Ulla-Britt Sat, May 29, 2010 16:53:20

Cello som liten valp.

12 maj 2007 öppnade Cello's Hundcafé på Ågatan. Sakta hittade fler och fler hundar och hundägare till oss. Målet var hela tiden att erbjuda en träffpunkt, där man kunde hitta foder och hundtillbehör av högsta kvalité, gå kurs och lyssna på spännande föredragshållare. En del kommer väl ihåg Max5-klubben för småhundar upp till 5 kg som hade träff en gång i veckan hos oss.

I januari 2009 flyttade vi till en ny lokal, på Eriksgatan. Foderkunderna hade då ökat och ett nytt foder togs in. Ganska snart var vi tvugna att utöka vår fryskapacitet, och så småningom började vi ta hem Bravo färskfoder direkt från tillverkaren i Skåne. Även Standardt torrfoder mottogs väl. En annan vara som sålt bra, och som stämmer väl med vår hundsyn, var Puppias selar. Hundar upp till storpudel och bordercollie har köpt sådana.

De föreläsare vi tagit hit är Anders Hallgren, Marie Hansson, Kerstin Malm och Eva Bodfäldt. Kerstin har, förutom sin kvällsföreläsning, utbildat hundföretagare från hela landet just hos oss. Dag Einarsson har varit och demonstrerat sina pedagogiska aktiveringsleksaker och många "eto-lådor" hittar man hos Enköpings hundägare. Det blev storsäljaren. Nu har Dag fler spännande och kluriga lekaker. Titta gärna in på www.k.malm.hundetologi.info för mer information.

Lokalen på nära 600 kvadratmeter visade sig vara för stor för en person och en verksamhet. Det var svårt att hitta hundföretagare i Enköping med samma hundsyn, och jag fick till slut ta beslutet att lägga ut lokalen till försäljning. Många blev då oroliga för att de inte skulle få tag i "sitt" hundfoder i fortsättningen. Jag överlät därför hundbutiken till Ulrika, som nu startat Udda's Hundshop.

Det var från början meningen att jag skulle finnas med i butiken. Det har, av många anledningar, inte blivit så.

Jag fortsätter mitt samarbete med K.Malm Hundetologi och Pedadog. Anders Hallgren finns kvar i mitt "hundnät", och även Maria Ahola på Furface Hundskola och Karin Bengtsson som jag hållit kurs ihop med. Det är de människor jag känner mig säker på, som delar min hundsyn och som jobbar för hundens bästa.

Förutom samarbetet med ovan nämda personer och företag, kommer jag att fortsätta studera hund. Planerna är för närvarande att jag ska fortbilda mig inom etologi. Det känns jättespännande. Men först av allt ska jag ha ett sommarlov. Inga tider att passa, inga tjocka vinterkläder att kränga på, massor av glass, skogspromenader och bollvallning ute på landet.

Ett stort tack till alla som besökt mig och mitt hundcafé, som gått kurs, som sökt hjälp med sina hundar och som handlat i min butik! Naturligtvis kan ni fortfarande nå mig på min min mail.