Ulla-Britts Blogg

Ulla-Britts Blogg

Januari 2011

AllmäntPosted by Ulla-Britt Fri, January 21, 2011 14:09:06

Nytt år, men starten blev inte så bra.

I mitten av månaden inleddes ännu en vargjakt. En jakt som våra vargar absolut inte har råd med, som en stor del av svenska folket tar avstånd ifrån och som EU har reagerat starkt på. Jag trodde verkligen att Sverige skulle lyssna till EUs protester. Nu väntar en process. Jag hoppas Sverige förlorar och jag hoppas det blir dyrt.

SVT har spelat in en mycket omdebatterad "hundsåpa". "Hund i familjen" låter familjer testa och välja omplaceringshund, på ett sätt som veterinärer, djurskyddsorganisationer, etologer och hundpsykologer har regaerat på. Många kommer att fara illa och synen på hunden får sig en törn. Barn lär sig att det är ok att välja bort individer. Ett försvar man ofta tar till, är att hunden lever i nuet. Vad man kan ha för belägg för det, vet jag inte. Att en hunds intellekt är på samma nivå som ett 2-3 år gammalt barn tycks man ha glömt, eller aldrig vetat. Finns det tillräcklig kunskap i såpagänget?

Cesar Millan har gjort sitt intåg i Sverige. Han möts av jubel och påstår sig aldrig ha misslyckats med en hund. Jag har aldrig sett honom lyckas fullt ut. Han skadar hundar, skrämmer hundar, trycker ner hundar, blir biten av hundar. Listan kan göras lång men inte vet jag vad man ska räkna som lyckat.

Själv har jag varit tvungen att lägga mitt företag vilande tills vidare och kan nu kalla mig arbetslös. Orsaken till detta är att jag köpte en fastighet till ett sådant överpris att det raserade hela min privata ekonomi och så kommer det att se ut i många år framöver. Det är inte kul att gå på en sådan blåsning och det är inte kul att inte våga lita på sina medmänniskor. Den läxan blev för dyr.

Jag håller just nu på att reda ut mina möjligheter att få skuldsanering. En skuldsanering skulle innebära att jag om fem år kan börja leva ett relativt normalt liv med en lön över existensminimum. Det är långt bort och under tiden letar jag jobb och studerar på högskola. Suveränt med alla distanskurser man kan läsa och faktiskt jobba under tiden.

Det som är positivt med hela röran är trots allt att jag har kommit tillbaka i rätt spår. Jag ÄR inte speciellt duktig på att sköta lokaler och serveringar. Jag är urusel på att sköta uthyrningar. Jag ska naturligtvis jobba med hundar och undervisning. Det är det jag kan och det är jättekul att ytterligare fylla på med kunskap. Igår startade Hundens beteendebiologi 2 och Djurens kommunikation 2. I höst hoppas jag kunna fortsätta med två etologikurser och då har jag 40 högskolepoäng i hund och djur. Det ihop med alla mina tidigare utbildningar inom hund, ska väl kunna hålla mig ifrån att servera kaffe och skura golv.smiley